2009 m. birželio 1 d., pirmadienis

Nerta skara (?)














Ką gi, kai Agnė paklausė, kaipgi reikėtų baigti senus seniai pradėtus ir niekaip neužbaigiamus darbus (nepradedant krūvos naujų) - susimąsčiau. Kadangi vasarą visada turiu daugiau laiko, nusprendžiau pažaisti pagal sistemą: kai trys neužbaigti darbai užbaigiami, įgyjama teisė pradėti ką nors nauja (šia teise nebūtina pasinaudoti iš karto - galima tiesiog pasimėgauti ateityje :D). Kadangi rankos niežti biskornams (lietuviškai siūlomas pavadinimas - keistakampiai, bet man žodis "biskornas" patinka labiau), visokiems mažulyčiams pakabukams ir kitokioms nesąmonėms, dar laikausi. Juolab, kad ir nedega...
Užtat sugalvojau dar vieną taisyklę: kas savaitę dirbti tik su penkiais rankdarbiniais "projektėliais" (jei juos galima taip pavadinti). Kadangi teisė naujam darbui pradėti dar neįgyta, tai dabar numatyti ir krapštomi tik penki nebaigti darbai. Na, žinodama save, pasilieku teisę jų neužbaigti ir mestis prie ko nors kito.

Taigi, šios savaitės projektas numeris vienas: nerta skara. Priešistorė: turėjo būti dovana, bet neįvertinau smulkumo ir darbo imlumo. Stengiausi labai - bet po dviejų savaičių kruvino darbo ji vis dar tebetiko tik lėlei.
Išmesti gaila, ardyti nelabai įmanoma - ji visa sudaryta iš maždaug 2 cm (pasitaisau: dvigubai didesnių - 3,5-4 cm) skersmens paskirų gėlyčių. O užkišti ir nebaigti yra beveik tas pats, kaip ir išmesti.
Dar vienas kvailas dalykas yra tas, kad nors pati tas gėlytes sugalvojau - iš jų sunertas trikampis atrodo beviltiškai. Kol prisikasiu iki trikampio pagrindo, kuris būtų tokio ilgio, kad galėčiau apsijuosti apie savo užpakalį, iš paskos drieksis metro ilgumo šleifas. Nejuokinga.

Taigi, pristatau savaitės projektą Nr. 1 - neriamą skarą! (Kategorija: misija neįmanoma).

4 komentarai:

Agnė rašė...

Gražus darbas. Ir spalva puiki. Bet smulkumas... Žinai, turiu pasiūlymą: apsimesk, kad čia ne skara, nerk kvadratą ir daryk rankinės viršų (beje, jis ir trikampis gali būti). Ir visai greitai užbaigsi... ;)

Marija rašė...

ne, rankinės tokios nenoriu. Jei į ką keisiu, tai tik nebent į šalį. Darbo daug, bet iki pensijos dar yra laiko. Nertą rankinę pabandžiau - man jos šiaip sau.
Bandau tą skarą platinti, žiūrėsim, kas čia bus.

Linutukas rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Linutukas rašė...

daug klaidu pridariau, rasau per nauja :) :) :)

grazi skara bus, bet jau tikrai, smulkumelis :O